امروز: شنبه ۱۴۰۵-۰۵-۰۳


Friday 24 July 2026
25-Jul-2026 12-صفر-1448
TEHRAN WEATHER

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات خلقی / خوددرمانی خطرناک است

مدیرکل دفتر پایش فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو هشدار داد: بسیاری از افراد با وجود بروز علائم افسردگی، از مراجعه به پزشک یا روان‌شناس خودداری کرده و به خوددرمانی روی می‌آورند، در حالی‌که این رفتار نه تنها روند درمان را به تأخیر می‌اندازد بلکه می‌تواند به تشدید علائم و اختلال در روابط اجتماعی و کاری منجر شود.

دیدبان شمال:

دکتر نازیلا یوسفی گفت: افسردگی بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، یکی از مهم‌ترین اختلالات خلقی است که با کاهش خلق، از دست دادن علاقه، احساس گناه و بی‌ارزشی، اختلال در خواب و اشتها، کاهش انرژی و ضعف تمرکز همراه است و معمولا بیش از دو هفته ادامه می‌یابد.

وی افزود: از عوامل مؤثر بر بروز افسردگی می‌توان به سن، جنسیت، زمینه ژنتیکی، بیماری‌های زمینه‌ای، از دست دادن عزیزان، مصرف برخی داروها و مواد مخدر اشاره کرد. برآورد سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۳۵۰ میلیون نفر در جهان درگیر این بیماری خواهند بود.

مدیرکل دفتر پایش فرآورده‌های سلامت تأکید کرد: افسردگی تنها سلامت روان فرد را تهدید نمی‌کند بلکه فعالیت اقتصادی، بهره‌وری شغلی و سرمایه اجتماعی جامعه را نیز کاهش می‌دهد، از این رو تشخیص و درمان به‌موقع آن اهمیت حیاتی دارد.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، او خاطرنشان کرد: درمان علمی افسردگی بر پایه دارودرمانی، روان‌درمانی یا ترکیب هر دو است و نباید بدون مشورت با پزشک یا داروساز، مصرف دارو آغاز یا قطع شود./ ایسنا

لینک کوتاه مطلب : https://didbanshomal.ir/?p=29640

آخرین اخبار

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار