امروز: یکشنبه ۱۴۰۵-۰۳-۲۴


Sunday 14 June 2026
14-Jun-2026 1-محرم-1448
TEHRAN WEATHER

احیای زاینده رود باید به مساله روز شهروندان اصفهانی تبدیل شود

اصفهان- رییس دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود گفت: زاینده رود بستر شکل‌گیری فرهنگ و تمدن شهر اصفهان است و جزو منابع هویتی و تاریخی ایران محسوب می‌شود بنابراین لازم است که بحران خشکسالی در این حوضه آبی به مساله و موضوع روزمره شهروندان اصفهانی بدل شود.

دیدبان شمال :

سعید امامی که معاون اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز هست روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بدین منظور و برای تحقق هدف یاد شده ۲۲۰ تابلوی شهری در اصفهان به موضوع زاینده‌رود اختصاص یافته است.

وی تاکید کرد : این اقدام باهدف حساس‌سازی شهروندان به مقوله زاینده‌رود است و در مرحله بعد از درگیر کردن افکار عمومی با این موضوع ، استفاده از ظرفیت شبکه‌های مجازی و فضای رسانه مد نظر قرار می گیرد.

رییس دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود از تمامی هنرمندان ، صاحبان فکر و اندیشه و چهره‌های فرهنگی برای پرداختن به موضوع زاینده‌رود دعوت به همکاری کرد و گفت : از تمام گروه‌های مختلف مردمی خواستاریم با ابزارهای که در اختیار دارند در قالب فعالیت فرهنگی در راستای حساس‌سازی وتبیین افکار عمومی برای روشن شدن مساله‌زاینده‌رود در تمام سطوح به ما کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه پس از حساس‌سازی جامعه به این موضوع، به تشریح مصارف زاینده‌رود و میزان سهم مصارف مختلف اقدام خواهد شد، گفت: در بحران زاینده‌رود عوامل متعددی از جمله پروژه‌های متوقف شده، امضاهای طلایی، اعمال نظرات غیر کارشناسی و عدم تطابق منابع و مصارف در بروز خشکی آن نقش دارد که بصورت نمودار در تابلوهای شهری به آن اشاره شده است.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: هم اینک قرارگاه آب زیر نظر استانداری اصفهان فعال است و تمام اطلاعات درج شده در تابلوهای شهری خروجی این قرارگاه است که به میزان مصرف صنایع، کشاورزی، میزان تبخیر آب و بارگذاری‌ها می پردازند.
وی تاکید کرد: احیای زاینده‌رود یک موضوع ملی است و باید از حالت استانی به مطالبه تمام مردم ایران تبدیل شود و بر این مبنا منظور از مطالبه شکل‌گیری اجتماعات هیجانی و بدون پشتوانه فکری نیست بلکه مطالبه باید مطابق با اصول و ضوابط و متناسب با شرایط اجتماعی صورت بگیرد که اثر بخشی داشته باشد.

رودخانه زاینده رود که زمانی طولانی ترین و پرآب ترین جریان آبی منطقه میانی ایران به شمار می رفت در ۲ دهه اخیر از سد چم آسمان در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب گاوخونی به‌دفعات خشک شده و از یک رود دائمی به یک جریان فصلی و موسمی آنهم برای تامین آب بخش کشاورزی بدل شده است.

دبیرخانه فرهنگی زاینده رود همزمان با آغاز هفته فرهنگی اصفهان در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ زیر نظر شهرداری این خطه تشکیل شده است.

حوضه زاینده‌رود به طول افزون بر ۴۵۰ کیلومتر از سرچشمه آن در چلگرد استان چهارمحال و بختیاری و رودخانه پلاسجان در فریدونشهر اصفهان تا تالاب گاوخونی تشکیل می شود./ایرنا

لینک کوتاه مطلب : https://didbanshomal.ir/?p=11313

آخرین اخبار

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار