امروز: پنجشنبه ۱۴۰۵-۰۳-۲۱


Wednesday 10 June 2026
11-Jun-2026 27-ذی الحجه-1447
TEHRAN WEATHER

«ظریف، جهانگیری و عارف» نامزدهای جدی اصلاح‌‎طلبان / احتمال حمایت از یک چهره غیرحزبی توسط نهاد اجماع‌ساز

دیدبان شمال: نکته قابل تامل اما این است که «منوچهر متکی» در اعلام اسامی کاندیداهای مورد نظر شورای وحدت اصولگرایان که ذیل نظر جامعه روحانیت فعالیت می کند؛ دچار فراموشی شده بود و اسم «رستم» این جریان را گویا از قلم انداخته بود. موضوعی که معلوم نیست به چه دلیلی بوده؛ اما خب به هر شکل رفع و رجوع شد…


کمتر از دو ماه دیگر مردم پای صندوق‌های رأی خواهند رفت تا سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری را کلید بزنند؛ انتخاباتی که به نظر می‌رسد بازهم به چالشی بزرگ و جدی برای هر دو اردوگاه اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان بدل شده تا آنجا که گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای از محافل و گعده‌های هر دو قطب سیاسی کشور، پای اسامی بزرگی را به این آوردگاه کشانده و دورنمای چالش‌برانگیزی را برای سیزدهمین انتخاب ترسیم می‌کند.

به گزارش «تابناک»، نقطه روشن انتخابات سیزدهم، نام‌هایی است که به‌عنوان کاندیداهای احتمالی دو جناج اصلی کشور در رسانه‌ها و محافل سیاسی خودنمایی می‌کند تا بر آتش معرکه‌ی رأی‌آوری و جلب اعتماد و اعتنای مردمی بدمد.

گزینه‌های جدی اصولگرایان و اصلاح‌طلبان برای ریاست جمهوری

کافی‌ست اخبار سیاسی را از کانال‌های مختلف رصد کرده باشید تا به اسامی و گزینه‌های بزرگی برسید که برای انتخابات سیزدهم قرار است اعتبار خود را در آزمون مردمی بر سنگ محک بزنند.  حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، محسن رضایی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی، محمد جواد ظریف، محمد باقر قالیباف و دیگر نام‌هایی که این چند وقت اخیر بارها از آنها به عنوان گزینه‌های احتمالی انتخابات سیزدهم نام برده‌اند اما عضو حزب اعتماد ملی معتقد است که محمدرضا عارف هم در این دوره از انتخابات جزو گزینه‎های جدی اصلاح‎طلبان خواهد بود.

محمدرضا خباز عضو حزب اعتماد ملی و از چهره‌های اصلاح‎ طلب در گفت و گو با خبرنگار سیاسی «تابناک» درباره آخرین فعالیت جریانات اصلاح‎ طلب برای ورود به انتخابات ریاست ‎جمهوری 1400 اظهارکرد: انتخابات سال 1400 برای ریاست‎ جمهوری و شوراهای شهر و روستاها در شرف آماده شدن است و بدیهی است که همه جریانات سیاسی درون کشور در این میدان نقش خواهند داشت و باید نقش ایفا کنند.

آخرین اقدامات انتخاباتی نهاد اجماع‌ساز برای انتخابات

وی افزود: اصلاح‎ طلبان هم برای خودشان برنامه‎ ای تحت عنوان نهاد اجماع ‎ساز دارند و این نهاد از 30 حزب اصلاح‎طلب تشکیل شده است و هر کدام از این احزاب یک نفر نماینده در این نهاد دارند و ده نفر شخصیت حقیقی اصلاح ‎طلب که سابقه دیرینه‎ ای در جریان اصلاحات دارند به این نهاد اضافه شدند و تعدادی از افراد نیز در شرف اضافه شدن هستند.

عضو حزب اعتماد ملی تصریح کرد: تفاوت اصلاح‎ طلبان با اصولگرایان در این است که اصولگرایان خیالشان از تایید صلاحیت راحت هستند و در این راستا خیلی نگران نیستند، اما اصلاح‎ طلبان طبیعتا این نگرانی را دارند از این رو منتظرند روند ثبت‎ نام شروع شود و بعد از اعلام تایید صلاحیت‎ ها از سوی شورای نگهبان کار خود را آغاز کنند.

فقط دنبال یک کاندیدا هستیم

خباز خاطرنشان کرد: اگر در بین گزینه‎ های اصلاح‏ طلب تنها یک نفر از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شد همه اصلاح ‎طلبان در جهت حمایت از این فرد وارد عمل می‎ شوند اما اگر بیش از یک نفر تایید صلاحیت شد نهاد اجماع‎ ساز اصلاح‎ طلبان وظیفه دارد افراد تایید صلاحیت شده را برای اجماع نظر و توافق بر سر یک نفر متقاعد کند تا آرا پراکنده نشود.

این چهره اصلاح‎ طلب تاکید کرد: اصلاح ‎طلبان بدون شک برای انتخابات ریاست‎ جمهوری کاندیدا خواهند داشت و از این جهت هیچ جای نگرانی وجود ندارد و ما امیدواریم شورای نگهبان و هیئت نظارت مرکزی با سعه صدر، دیدی باز، نگاهی جامع‎ نگر و با اتکا به قانون صلاحیت‎ ها را تایید کند تا اصلاح‎ طلبان با کاندیدای اصلاح‎ طلب خودشان وارد عرصه انتخابات شوند.

منتظریم لاریجانی اعلام کاندیداتوری کند

وی با بیان اینکه بنده تا زمانی که لاریجانی برای ورود به انتخابات اعلام نظر نکند، اظهارنظری در این راستا انجام نمی ‎دهم گفت: احتمال حمایت اصلاح‎ طلبان از یک چهره غیرحزبی در انتخابات 1400 وجود دارد؛ چرا که در سال 92 گزینه اصلی اصلاح ‎طلبان آیت ‎الله هاشمی رفسنجانی بود، اما با کمال تاسف صلاحیت وی مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت و ما از فرد دیگری حمایت کردیم.

عضو حزب اعتماد ملی با بیان اینکه عارف در این دوره هم جز نامزدهای اصلاح‎ طلبان در انتخابات 1400 است اظهار کرد: اصلاح ‎طلبان در سال 92 به نتیجه رسیدند اگر روحانی و عارف هر دو در عرصه انتخابات بمانند ممکن است آرا پراکنده شود از این رو با وساطت محمد خاتمی، عارف کناره ‏گیری کرد و رای اصلاح‎ طلبان با بخشی از اصولگرایان یک کاسه شد و حسن روحانی از درون آن بیرون آمد از این رو غیرممکنی وجود ندارد.

با این توضیحات به نظر می رسد اصلاح طلبان جدای از اینکه منتظر اعلام نظر «علی لاریجانی» خواهند ماند، چهره هایی مثل «محمدجواد ظریف»، «اسحاق جهانگیری» و شاید حتی «محمدرضا عارف» نیز جزو چهره هایی باشند که نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان آنها را برای انتخابات مد نظر قرار داده و دنبال آن خواهند بود که یکی از آنها را به عنوان گزینه نهایی این طیف برای انتخابات ریاست جمهوری انتخاب و معرفی کنند./تابناک

لینک کوتاه مطلب : https://didbanshomal.ir/?p=1478

آخرین اخبار

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار