امروز: چهارشنبه ۱۴۰۵-۰۳-۲۰


Wednesday 10 June 2026
10-Jun-2026 26-ذی الحجه-1447
TEHRAN WEATHER

زنگ خطر خشکسالی در تهران به صدا در آمد.

در شرایطی که میزان بارندگی در پایتخت طی سال‌های اخیر روندی کاهشی و نگران‌کننده داشته، نشانه‌هایی از افزایش مصرف آب در روزهای ابتدایی فصل گرما، مسئولان حوزه آب را به تامل و هشدار واداشته است.

دیدبان شمال:

آمارهای منتشر شده از سوی شرکت آب و فاضلاب استان تهران حاکی از آن است که تهران با یکی از سخت‌ترین دوره‌های کم‌بارشی در چند دهه اخیر روبروست؛ دوره‌ای که نه‌تنها بارندگی‌ها از میانگین بلندمدت کمتر بوده، بلکه در سال جاری نیز نشانه‌ای از بهبود وضعیت دیده نمی‌شود. بر اساس همین داده‌ها، در برخی سال‌ها میزان بارش به زیر ۲۰۰ میلی‌متر رسیده و در سال جاری نیز رقمی پایین‌تر از ۱۴۰ میلی‌متر گزارش شده است.

در چنین شرایطی، استمرار تامین پایدار آب شرب برای جمعیتی چند میلیونی، حاصل برنامه‌ریزی و اقدامات اجرایی گسترده‌ای است که از دید بسیاری پنهان می‌ماند. با این‌ حال، تداوم این روند در صورت همراه نبودن شهروندان با الگوهای مدیریت مصرف، با چالش‌هایی جدی روبرو خواهد بود.

افزایش مصرف آب در نخستین روزهای اردیبهشت‌ماه، هم‌زمان با گرم شدن زودهنگام هوا، زنگ خطری دیگر برای تابستانی سخت به شمار می‌رود. مصرفی که تنها در یک روز، به مرز سه میلیون و ۱۰۰ هزار مترمکعب رسید و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش قابل توجهی داشت. بخشی از این مصرف به روشن شدن کولرهای آبی نسبت داده شده است؛ تجهیزاتی که هر یک در هر ساعت می‌توانند تا ۳۰ لیتر آب مصرف کنند.

از سوی دیگر، مسئولان آبفا بار دیگر بر لزوم بازنگری در سبک زندگی و مصرف تأکید کرده‌اند. اصلاح رفتار مصرف‌کنندگان، حالا بیش از هر زمان دیگری به یک ضرورت بدل شده است. پیشنهادهایی مانند سرویس دوره‌ای کولرهای آبی، کاهش ساعات استفاده از تجهیزات سرمایشی و نصب سایبان بر کولرها، بخشی از راهکارهایی است که می‌تواند از فشار بر شبکه آبرسانی بکاهد.

در برخی مناطق پایتخت نیز اقدامات تنبیهی در دستور کار قرار گرفته است. مشترکان پرمصرفی که به هشدارهای پیاپی بی‌توجهی کنند، با قطع ۱۲ ساعته آب مواجه می‌شوند و این در حالی است که متوسط مصرف آب در تهران، همچنان فاصله‌ای چشمگیر با استانداردهای جهانی دارد.

در نهایت، آنچه بیش از هر چیز از زبان مسئولان شنیده می‌شود، یک پیام مشخص است، عبور از تنش آبی تابستان پیش‌رو، بدون مشارکت مردم ممکن نخواهد بود. طرح‌هایی مانند «۲۰ در ۳۰» نیز با هدف ارائه راهکارهای ساده و قابل اجرا به شهروندان راه‌اندازی شده‌اند، تا هر خانواده بتواند سهم خود را در این مسیر ایفا کند./ ایسنا

لینک کوتاه مطلب : https://didbanshomal.ir/?p=23883

آخرین اخبار

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار