امروز: شنبه ۱۴۰۴-۰۱-۰۹


Saturday 29 March 2025
29-Mar-2025 1-شوال-1446

۱۵۰ میلیون مترمکعب آب در پشت سد شهید رجایی ساری ذخیره شد

ساری - فرماندار مرکز مازندران حجم آب های ذخیره شده در پشت سد شهید رجایی ساری را ۱۵۰ میلیون مترمکعب ذکرکرد.

دیدبان شمال:

محمدعلی نوبخت روز شنبه در جلسه شورای سیاست‌گذاری کشاورزی و حفاظت از منابع آبی ساری افزود: همچنین بیش از ۹۸ درصد از ظرفیت آببندان‌های واحد یک و ۷۵ درصد از ظرفیت آببندان‌های واحد ۲ آبگیری شد که نویدبخش تامین مناسب آب برای کشت بهاره است.

وی بر لزوم اهمیت حفاظت از منابع آبی در توسعه پایدار کشاورزی تاکید کرد و اظهار داشت: با برنامه ریزی دقیق در جهت مدیریت بهینه منابع آبی، افزایش راندمان مصرف و بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری در شهرستان ساری گام برمی داریم.

فرماندار ساری، سطح شالیزارهای برنج در مرکز مازندران را ۲۵ هزا و ۳۲۲ هکتار ذکرکرد و گفت: از این میزان تاکنون پنج هزار و ۳۰۰ هکتار از شالیزارها شخم و شیار اولیه صورت گرفته و سه هزار و ۲۰۰ هکتار آب تخت اولیه، سه هزار و ۴۵۰ هکتار خزانه‌گیری و ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار نیز بذرپاشی شده است.

۱۵۰ میلیون مترمکعب آب در پشت سد شهید رجایی ساری ذخیره شد

وی با بیان اینکه تاکنون تنها ۴۰ هکتار از اراضی شهرستان زیرپوشش بیمه کشاورزی قرار گرفته‌اند، خاطرنشان کرد: کشاورزان باید نسبت به بیمه اراضی و محصولات اهتمام بیشتری داشته باشند.

فرماندار ساری تصریح کرد: سطح ابلاغی کشت گندم ۹ هزار و ۸۰۰ هکتار شامل یکهزار و ۸۰۰ هکتار گندم آبی و هشت هکتار نیز گندم دیم تعیین شده بود اما هم اکنون سطح زیر کشت گندم آبی در این شهرستان ۲ هزار و ۶۰۵ و گندم دیم نیز به ۹ هزار و ۴۵۰ هکتار افزایش یافته و مجموع سطح زیر کشت گندم به ۱۲ هزار و ۵۵ هکتار رسیده است.

نوبخت ادامه داد: همچنین سطح ابلاغی کشت جو در مرکز مازندران ۱۱ هزار و ۶۰۰ هکتار تعیین شده بود که از این میزان هفت هزار و ۵۱۶ هکتار محقق شده است و سطح قرارداد منعقدشده برای کشت کلزا نیز ۲ هزار و ۸۷۴ هکتار بوده که تاکنون ۲ هزار و ۸۲۸ هکتار بذرکاری و ۲ هزار و ۲۸۱ هکتار نیز سبز شده است.

وی با بیان اینکه طبق آخرین گزارش توزیع سوخت، از تاریخ اول مهرماه سال ۱۴۰۳ تا ۶ فروردین ۱۴۰۴، در مجموع حدود ۴.۵ میلیون لیتر سوخت برای ماشین‌آلات کشاورزی و ۱۹۰ هزار و ۳۰۰ لیتر سوخت نیز بین واحدهای گلخانه‌ ای توزیع شده است افزود: همچنین میزان کود شیمیایی توزیع‌شده در این بازه زمانی ۶ هزار و ۲۶۰ تن شامل سه هزار و ۹۰۳ تن اوره، یکهزار و ۴۱۳ تن فسفات و ۹۴۴ تن پتاس است.

وی تصریح کرد: طرح جهش تولید در شالیزارها برای نخستین بار ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه پنبه‌زارکتی ساری اجرا شده است که همسو با ان نیز علاوه بر جذب ۲ کارشناس متخصص، سه تن بذر طارم و سه تن بذر شیرودی نیز تامین شده است./ایرنا

لینک کوتاه مطلب : https://didbanshomal.ir/?p=23029

آخرین اخبار

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *